Na donjim linkovima se mogu pročitati besplatno.

 – Dr. Lorraine Day

Najbolji prikaz jednostavnih koraka za pobjeđivanje raka, navodno neizlječive bolesti, kao i otkriće nevjerojatnih informacija o postojanju ogromne industrije koja ostvaruje veliki profit na ovoj bolesti. Vama, koji ste već bolesni od bilo koje degenerativne bolesti današnjice, ne samo od raka, pruža siguran putokaz od strane medicinskog stručnjaka – doktorice Lorraine Day, koja je sama imala rak i izlječila se, tako što je primjenila jednostavan sustav 10 prirodnih zapovjedi zdravlja.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Načela zdravog života– Dr. Paul Walk

Kratka i sveobuhvatna knjiga koja objašnjava osnovne principe zdravog načina života i korake koji se trebaju poduzeti da bi se unaprijedilo zdravlje i spriječile bolesti.
Počnite ispočetka. Ako želite napredovati i biti bolja osoba, za to je potreban poseban um. Morate stalno učiti i rasti.
Možda će vas nešto u ovom izlaganju iznenaditi, ili se nećete složiti s nečim, ali se nemojte ljutiti. Razmišljajte o novim idejama, izađite iz kalupa da bi bili bolja osoba. Vi to možete ako hoćete.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Moć ishrane–  Dr. Colin Campbell, Thomas Campbell II

„Ovo je jedna od najvažnijih knjiga desetljeća” – dr. Hans Diehl, autor bestselera “Moć zdravlja”

Kada je početkom 70-ih godina 20. vijeka kineski premijer Zhou Enlai obolio od raka, organizirao je veliko medicinsko istraživanje na preko 890 miliona Kineza, koje je sprovelo preko 650 tisuća medicinskih radnika, u kojem se trebalo utvrditi koji su vodeći uzroci bolesti, uključujući i rak.
Glavni stručnjak za prehranu sa Cornell fakulteta (SAD), dr. Colin Campbell, je na osnovu ovog i drugih istraživanja koja je sproveo, napisao knjigu koja predstavlja „Knjigu broj 1″ u svijetu po pitanju prehrane. Autor se nije usudio objaviti ove informacije sve dok nije otišao u mirovinu.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Zakoni zdravlja i Izlječenja – dr.  Neil Nedley

“Najkorisnija knjiga za promociju zdravlja napisana u ovoj generaciji.” – prof. dr. John Scharfenberg

Jedna od najsveobuhvatnijih knjiga o zdravlju na svjetskom tržištu. Knjiga se bavi svim aspektima zdravog životnog stila. Osnovana je na najsuvremenijim znanstvenim podacima objavljenim u referentnim medicinskim časopisima, a ipak čvrsto potkrepljuje jednostavne, prirodne metode očuvanja zdravlja i oporavka.
Bespoštedna u argumentima protiv pogubnih životnih navika, predlaže jednostavne načine da ih se oslobodimo i preokrenemo njihove posljedice ka boljem zdravlju.

Knjigu možete pročitati OVDJE

PREVARE MODERNE MEDICINE, dr Robert Mendelson
Ispovest medicinskog jeretika

„Ne verujem u modernu medicinu. Ja sam medicinski jeretik za savremene lekare. Cilj mi je da ovom knjigom ubedim i vas da počnete da razmišljate. Verujem da uprkos svoj super tehnologiji i elitnom ophođenju prema pacijentu koje treba da vas ubedi kako brinu o vama podjednako brižno kao i o astronautu na Mesecu, najveća opasnost koja preti vašem zdravlju je zapravo doktor moderne Medicine.
Verujem da su postupci lečenja bolesti u modernoj medicini retko kada uspešni, i da su često daleko opasniji od bolesti koju treba da leče. Verujem da su opasnosti u sprezi sa širokom upotrebom opasnih procedura u slučajevima kada uopšte nema bolesti.
Verujem da više od 90% moderne Medicine može slobodno da nestane sa lica Zemlje – doktori, bolnice, lekovi i oprema – i da će efekti tog nestanka na naše zdravlje biti momentalno poboljšanje.“

Dr Robert Mendelson je stekao slavu kao jedan od vodećih američkih pedijatara. Kao lekar zvanične medicine, u svojoj karijeri je video dovoljno primera i prikupio mnoštvo dokaza                                                           kojima može da potvrdi svoju čuvenu izjavu: “Bog moderne medicine je smrt”.
Knjigu možete pročitati OVDE.

Moć zdravlja– dr. Hans Diehl, dr. Aileen Ludington

Mnoštvo informacija o jednostavnim, ali veoma važnim stvarima sa kojima se svakodnevno susrećemo i koje nam mogu biti izvor zdravlja, ali i izvor teških oboljenja. Kako prepoznati dobro od lošeg u životnim navikama? Kako unaprijediti zdravlje?
Ova knjiga će vam pomoći da shvatite kako možete spriječiti razvoj ili obrnuti tok mnogih suvremenih smrtonosnih bolesti. Naučite procjeniti koje zdravstvene informacije su zaista znanstvene i mjerodavne. Naučite kako ojačati svoje društvene i porodične odnose i bolje osmislite duhovni život.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

 – Dr. Robert Mendelsohn

„Ova knjiga govori o mom uvjerenju da se u suvremenoj pedijatriji u Americi i svijetu, i drugim granama medicine, čine mnoge loše i medicinski neopravdane stvari. To ne znači da su sami liječnici gori ili bezosjećajniji od drugih ljudi, odnosno, nije problem u njihovom karakteru, već se suština problema nalazi u samoj suvremenoj medicini kao nauci i struci. Ovakvo stanje je manje-više u cijelom svetu.”
Bestseller Američkog pedijatra dr Roberta Mendelsohna, prodat u preko 300.000 primeraka, u kome je detaljno opisan poguban uticaj suvremene medicinske prakse na zdravlje djeteta, i data uputstva kako da na prirodan i jednostavan način otklonite zdravstvene probleme kod djece.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Otrov sa velikm K– Dr. Agata Thrash

Slučaj protiv kave i drugih smeđih napitaka

Šta se krije u popularnom napitku – kavi, i još popularnijem slatkišu – čokoladi? Kako su poremećaji kod djece, problemi sa srcem i druge bolesti uzrokovane konzumiranjem namirnica na bazi kofeina?
„Smeđi napici” i čokolada predstavljaju podmuklu vojsku supstanci koje su međusobno povezane svojim sličnim načinom prikrivenog ratovanja protiv ljudskog tijela. Oni su opčinjavajući poput sirena iz grčke mitologije – pjesma im je slatka, ali je kraj zaista gorak. Informacije s kojima bi se svatko trebao upoznati.

Knjigu možete pročitati OVDJE .

Kako unaprijediti mozak– Dr. Elden Chalmers

Naučnici potvrđuju da je naše mišljenje tako moćan proces koji može raspršiti milione kemijskih vrećica ispunjenih odgovarajućim kemijskim spojevima na odgovarajuće adrese u mozgu i tako dubinski mijenjati naše raspoloženje, osjećanja i djelovanja.
Još nevjerovatnije od ovoga su nedavno objelodanjeni nalazi istraživača neuro – naučnika Johna Ecclesa, koji pokazuju kako naše razmišljanje može modificirati genetski materijal. Misao „kakve su ti misli, takav si“ dobijaju potpuniji smisao kroz ovo istraživanje.
Otkrića pokazuju nevjerovatne i skoro neograničene potencijale mozga da se unaprjeđuje i razvija te da ispravlja i najteža oštećenja, ukoliko čovek primijeni jednostavne zdrave životne navike.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Izlaz iz depresije – Dr. Neil Nedley

U prosjeku svaki treći pacijent koji posjeti internistu boluje od ove bolesti. Liječnici najčešće takvim pacijentima prepisuju lijekove. U knjizi „Izlaz iz depresije“ doktor Nedley zagovara potpuno drugačiji pristup – istraživanje uzroka koji su doveli do pojave depresije.
Stekavši svjetsku slavu upravo zbog pristupa kojim teži da trajno i potpuno izliječi pacijente, doktor Nedley je cijenjen i među kolegama i među pacijentima. Aktivan je lječnik još od 1989. godine kada je dobio specijalističku licencu. Posljednjih godina se posvetio proučavanju rezultata najnovijih istraživanja na temu bolesti uma.
Da bi se pobijedila depresija, potrebno je upoznati se sa glavnim uzrocima koji je izazivaju, kao i sa zdravim navikama čijim se upražnjavanjem brzo i jednostavno uklanja ova bolest.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Unaprijedite vid – Dr. Lorraine Day  i dr Meir Schnider

Odbacite naočale

Sjajna otkrića koja pokazuju da se vid može ispraviti, kao i druge očne bolesti, jer do poremećaja dolazi zbog zamora i deformacije očnih mišića. Naočale su samo pomagalo da čovjek bolje vidi, ali ne i sredstvo za ispravljanje vida.
Prirodni zakoni su primjenjivi na svakog čoveka i na svaki dio tijela, dakle i na oči. Stoga je imperativ da shvatimo prirodne zakone o zdravlju i da živimo u granicama istih, što je jedini način da ostanemo zdravi i bez ikakve bolesti.

Zatražiti putem maila besplatno knjigu dr.schulze.hr@gmail.com

Prirodni porođaj – Ina Mej Gaskin

Najbolja knjiga o prirodnom (kućnom) porođaju poznate svetske babice Ine May Gaskin, koju bi svaki čovjek (i muškarac i žena) obavezno trebao pročitati.
To važi i za osobe koje ne planiraju više biti roditelji jer je potrebno da i oni znaju važne stvari oko rađanja, kako bi posavjetovali i uputili mlađe.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

 – Dr Milisav Nikolić

Priručnik za prirodno jačanje tela, podizanje motivacije i regeneracija povreda

U sportu, kao i u životu, postoje “igrači” i “promatrači”. Igrači uvijek ostvaruju pozitivan rezultat, pa i onda kada rezultatski gube na terenu. Sa druge strane, promatrači uglavnom ovise o drugima – oni vjeruju da su pobjedili ako netko za njih pobjeđuje, i od te pobjede nemaju veliku korist.
Važno je znati da je svako od nas stvoren da bude igrač i pobjednik u životu, bez obzira kojim se poslom bavio. Saznajte kako da jednostavnom prehranom i zdravim životnim navikama steknete snagu, izdržljivost i motivaciju za ostvarivanje najvećih rezultata.

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Shopping cart

0
No products in the cart.